Prvi dolazak

 

    Kod prvog dolaska u LUNATUM Studio za manualne tretmane radimo posturalnu procjenu korisnika koja sadrži elemente osteopatske i fizioterapeutske procjene tijela. Gledamo kako se držite, koja su odstupanja, gdje su mjesta pojačane napetosti, a gdje su mišići premalo aktivni pa postoji slabost.

 

   Prije procjene, kroz uzimanje anamneze odnosno u razgovoru s klijentom postavljamo jako puno pitanja vezana uz trenutne tegobe (jačina boli, pojava boli, mesto boli, kad se javlja itd.). No, zanima nas i proteklo razdoblje vezano uz ozljede, operacije, povrede, preboljene bolesti, emotivni stres itd. jer, pokušavamo pronaći uzrok trenutnim simptomima i povezati prošla traumatska iskustva i stanja s trenutnim. Sve to bilježimo u karton pacijenta koji ostaje pohranjen u našoj bazi podataka, a dokumentiramo svaki dolazak, bilježimo trenutno stanje i kako se osjećate, što smo odradili od tretmana i što još planiramo.

 

    Ovaj postupak služi terapeutu da bolje upozna klijenta, njegove poteškoće i tegobe, da sigurnije odluči na koji način započeti s tretmanom te da što bolje isplanira daljnji tijek tretmana, učestalost dolazaka i praćenje terapije.   

    Kontaktirajte nas

     

    lunatum.studio@gmail.com

    00 385 (0)91 886 33 29

    Your details were sent successfully!