top of page

 Ana Milek

 prvostupnik fizioterapije

 diplomirani osteopat

 učiteljica Alexander Tehnike

  Lijep pozdrav!

 

  Moje ime je Ana, fizioterapeutkinja sam specijalizirana za manualnu medicinu i stručnjakinja za pokret i tijelo. Bolje rečeno za tijelo u pokretu.

  Kroz nježne i ugodne manualne tretmane pomažem vam da smanjite bol, da osvijestite svoje loše navike držanja, da bolje razumijete svoje tijelo i da mu date točno ono što mu treba.

 

  Spajam osteopatiju (manualna metoda) i Alexander tehniku (edukacijski pristup) kako bih vam pomogla s raznolikim bolnim stanjima i tegobama tijela s kojima se svakodnevno susrećete.

 

  Specijalizirana sam i za rad s glazbenicima i plesačima pomažući im da što duže održe tjelesno zdravlje, smanje bol i sačuvaju pravilan pokret  kako bi se što duže bavili profesijom koju vole. 

 

 

 

 

  Nakon završene gimnazije u Samoboru, 2004. g. upisala sam Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, smjer fizioterapije. Kroz trogodišnje školovanje i stjecanje diplome za prvostupnicu fizioterapije imala sam priliku zaista po prvi puta upoznati se s kolegijima kao što su anatomija, ortopedija, manualna medicina i terapija, kineziologija, patologija, fiziologija... te sam odmah poželjela znati sve o tome, a onda još i malo više.

   Kroz daljnju edukaciju nakon završetka studija moje područje interesa postaje manualna medicina i manualne metode tretiranja raznolikih bolnih stanja tijela. Završila sam dio edukacije iz manualne medicine kod dr. med. Dunje Barak-Smešny te dio edukacije iz ortopedske manualne medicine po Kaltenborn-Evjenth pristupu (Norveška škola), a u organizaciji Hrvatskog zbora fizioterapeuta. U to vrijeme upoznajem se i s osteopatijom čiji principi me zaista oduševljavaju te je moj sljedeći izbor usmjerenja unutar manualne medicine upis na Akademiju osteopatije u Velikoj Gorici kod doktorice osteopatije (DO) Velde Lulić. Uspješno sam položila ispit iz kranijalne i mišićnokoštane osteopatije i nastavila s edukacijom iz područja visceralne osteopatije. Diplomirala sam 2018.godine. 

    U godini 2011. susrećem se s Alexander tehnikom te ona također postaje veliko područje moga interesa i rada. Pohađanjem osnovnih i naprednih tečajeva škole Alexander tehnike iz Freiburga u Njemačkoj učim i spoznajem na koji način osvijestiti prisutne napetosti u tijelu - rezultat naših loših posturalnih navika prilikom svakodnevnog rada unutar profesije, bavljenja raznolikim hobijima poput pjevanja, sviranja, plesa ili pak sportskim aktivnostima. Školu za Alexander učiteljicu završila sam 2019.g.

   

Dodatno usavršavanje

   

  2022.

- seminar - Tehnike pompaže u osteopatiji, predavač Paolo Tozzi iz Italije

- seminar iz visceralne osteopatije, predavačica Sandra Lois iz Španjolske

  2019.

- završena škola za Alexander Tehniku

   

   2018.

- diplomirala na Akademiji osteopatije

   2016.

- Škola za Alexander Tehniku, Freiburg

   2015. 

- apsolventica na Akademiji osteopatije

- seminar iz Alexander tehnike

   2014.

- sudjelovanje na 4 seminara Alexander tehnike pod vodstvom Aranke Fortwangler, Hedde Mickausch, Ellen Mroos i Giore Pinkas

   2013.                          

- položen ispit iz mišićnokoštane i kranijalne osteopatije

- sudjelovanje na tečaju respiratorne fizioterapije i neinvazivne ventilacije

   2011. - 2012.                     

- sudjelovanje na seminarima iz Alexander Tehnike pod vodstvom Aranke Fortwangler i Hedde Mickausch

   2010.                          

- sudjelovanje na simpoziju 'Primjena ICF-a u fizioterapiji' održanom u Vukovaru (predavač)

- položen stručni ispit

   2009. - 2014.

- završeni tečajevi manualne terapije po Kaltenborn/Evjenth pristupu - 5 seminara osnovnog stupnja- ekstremiteti, lumbalna kralješnica sa zdjelicom i SI zglobom, prsna kralješnica, vratna kralješnica i ATM te rehabilitacijski tečaj

- sudjelovanje na tečaju o respiratornoj fizioterapiji kod cistične fibroze

   2008.                          

- završena Škola manualne medicine kod dr. Dunje Barak-Smešny - osnovni tečaj za liječnike i više fizioterapeute

- završen tečaj limfne drenaže po dr. Vodderu

- sudjelovanje na stručnim skupovima i radionicama (Postizometrička relaksacija/Fizioterapija lumbalne kralježnice - manualna terapija i motoričko učenje)

                   

lunatum logo-page-001.jpg
bottom of page